Toiminta

WP_000849HyMe on retkimelontaseura, joka on tarkoitettu kaikille hyvinkääläisille ja lähikuntalaisille. Retket sopivat kaikenkuntoisille ja –ikäisille, lapsetkin ovat tervetulleita. Retkille otetaan myös aloittelijoita, opastus tulee kaupan päälle! Varsinaisia melontakursseja emme järjestä.

Retkillä tietysti melotaan mutta melonnan ohella katsomme erityisiä kohteita, vaikka patikoimme kallioiden päälle katsomaan maisemia. Eväät ovat retken kohokohta ja silloin tunnelma aina tiivistyy. Melonnan aikana pidetään pieniä kelluntataukoja, jolloin luetaan karttaa ja tankataan melojia.

Päiväretken melontamatka on tavallisesti n. 15 km, mutta se vaihtelee kohteen, sään ja tuulien mukaan. Retkiä tehdään sekä merelle että järville, jokia unohtamatta. Melontavauhti sovitetaan ryhmän ja olosuhteiden mukaan. Kalusto kulkee näppärästi auton kattotelineillä tai peräkärryssä, kajakki painaa vain n. 35 kg. Retkillä on kyytejä järjestetty kimpassa niin, että ilman autoakin voi osallistua.

WP_000844Retket ovat ilmaisia, maksettavaa on mahdollisen kalustovuokran lisäksi vain omat kulut tai yhteisruokailun kulut. Yön yli retkillä olemme hakeneet persoonallisia, miellyttäviä ja edullisia majoituksia veden äärellä.

Turvallisuus on meille tärkeää. Meloessa käytämme aina melontaliivejä ja reitti suunnitellaan ennakkoon. Retken vetäjä voi muuttaa reittisuunnitelmaa ja kohdetta sään mukaan ja tarvittaessa vaikka lähtöhetkellä. Aloittelijat eivät melo yksin vaan kokeneemman parina. Retkillä liikutaan ryhmässä niin, ettei kukaan jää jälkeen. Retken vetäjällä on turvavarustus, lisäksi kajakit ovat kelluvia vedellä täytettyinäkin ja niissä on äyskärit. Jokaisen osallistujan pitää itse huolehtia omasta vakuutusturvastaan.

Kesän melontaretkillä vaatetus on normaali ulkoiluvaatetus, melonta ei vaadi mitään erityistä.WP_000841

Hyvinkään läpimelonta on retkiklassikkomme, joka on melottu toukokuun alussa joka vuosi 1985 alkaen. Reitti alkaa Suolijärveltä ja jatkuu Kytäjärven sekä Kytäjoen kautta Vantaanjoelle. Läpimelonta avaa kesän!